Behandeltechnieken

Kruiden

 

Alles wat de mens nodig heeft is in de natuur te vinden .

 

De oude kennis over genezen met kruiden vindt steeds meer belangstelling.

 

Er zijn kruidenpreparaten voor allerlei aandoeningen zoals o.a. slapeloosheid, onrust, verstopte neus, reuma, hoge bloeddruk, overgang, rugpijn, algemene pijnbestrijding, kneuzingen, ADHD, hooikoorts, griep, verkoudheid en voor problemen met de weerstand, menstruatie, prostaat, maag, darmen en longen. 

 

Kruiden zijn in te nemen als thee, tinctuur en als capsules.

 

Voeding

 

Het voedingsadvies is een vast onderdeel van het  behandelplan.

Door bepaalde voeding weg te laten kun je je al een stuk beter gaan voelen.

 

Goed gekozen voeding is onmisbaar op de weg naar herstel. 

 

Afbeeldingsresultaat voor voeding

Orthomoleculaire geneeskunde

 

Soms kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. 

 

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast een reguliere geneeskundige behandeling. Met behulp van een speciale test kunnen tekorten  aan bepaalde belangrijke stoffen snel worden vastgesteld.

 

Acupunctuur

 

In de acupunctuur gaat men ervan uit dat de lichaamsenergie via energiebanen door het lichaam circuleert. Elk orgaan heeft een eigen energiebaan (meridiaan). Via een complex netwerk van deze energiebanen zijn onze lichaamsorganen met elkaar verbonden. Blokkades in deze energiebanen kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen van verschillende aard. 

 

Op elke meridiaan liggen kleine verzamelvaatjes van energie, acupunctuurpunten. Door deze punten te behandelen met een naald kan de energie weer in balans gebracht worden.

Het verstoorde evenwicht is dan hersteld.

 

In deze geneeswijze worden psychische en lichamelijke klachten niet van elkaar gescheiden. Het ene behandelen houdt automatisch in dat het andere meebehandeld wordt.

 

Energetische behandeling

Met een lichte aanraking van de handen op het lichaam wordt energie doorgegeven op  pijn- en geblokkeerde plekken op het lichaam. Het is een prachtige healingtechniek waarbij de cliënt rust en ruimte ervaart. De ervaring in de praktijk is dat  cliënten in de week daarna meer energie ervaren en pijnklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.