wildpluk arrangement

wilde plant als voedselplant

wilde plant als voedselplant

 

 

Naast de geneeskracht van een aanzienlijk aantal kruidenplanten is het ook goed mogelijk wilde planten als voedselplant te gebruiken.

 

Je kunt niet alles eten en er zitten ook giftige exemplaren tussen.


Graag vertel ik je vanuit mijn achtergrond van natuurgeneeskunde, fythotherapie  en voedingsdeskundige over wat planten ons te bieden hebben. 

 

De wildpluk is vanuit Erf Janz in Voorthuizen.

 

 

We kunnen voor dit seizoen terugkijken op een geslaagd wildpluk seizoen.

In september zijn er geen data meer gepland. Volgend jaar hopen we opnieuw de workshop weer aan te bieden. Houd voor nieuwe data de website in de gaten.

 Volgens deelnemers overtreft het wildplukarrangement de verwachting.

 

Opgave via Erf Janz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wildpluk bij Erf Janz in Voorthuizen  is een bijzondere belevenis. Vanuit deze mooie en inspirerende locatie, tevens pluktuin en dagbesteding, starten we dit evenement. 
Nadat we kennisgemaakt hebben bij een kopje thee of koffie gaan we op pad.Vlakbij het erf is een prachtig pad waar allerlei plantjes groeien die op het eerste gezicht niet zo bijzonder zijn. Heel alledaags dus. 

En dat is juist zo bijzonder.

Na de wandeling is er volop gelegenheid om rond te kijken op het erf , de winkel te bezoeken en zelf planten te plukken voor een wilde salade. Daarna genieten we van een uitgebreide lunch met in de hoofdrol wilde eetbare planten.

 

 

Is dit lekker?
Is dit lekker?